DOE MEE MET DE WEEK VAN DE VALPREVENTIE 2021

Is jouw organisatie klaar voor de 10de editie van de Week van de Valpreventie?Ga de strijd aan met de andere Vlaamse provincies en Brussel voor de titel van

‘Beste valpreventieprovincie van het jaar’.

De strijd wordt bepaald via vier opdrachten die focussen op belangrijke valrisicofactoren.    Zo willen we ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen op een ludieke manier sensibiliseren en informeren over het voorkomen van valincidenten.Benieuwd naar de opdrachten? Wij lijsten ze hieronder voor jou op!

o    Opdracht 1 – Start de week actief: Klaar voor wat beweging? Neem dan deel aan het sportieve startmoment met Saartje Vandendriesscheopmaandag 19/04/2021 om 14u00. Registreer je organisatie, ontvang een link naar het instructiefilmpje en beweeg gedurende een half uurtje. Klik hier voor meer informatie.

o    Opdracht 2 – In de smaak vallen: Zitten er in jouw organisatie enthousiaste kookliefhebbers, keukenprinsessen of sterrenchefs? Dan is meedoen aan de tweede opdracht‘In de smaak vallen’ van professor Miliseneen geweldig idee! Maak een gezonde maaltijd en ga aan de slag met ingrediënten die vol vitamine D, eiwit en calcium zitten. Wees creatief! Wat dacht je bijvoorbeeld van een “vol-au-VAL”?Klik hier voor meer informatie.

o    Opdracht 3 – Wandelen zonder vallen: Wil je samen de beentjes strekken? Ga dan voluit voor de derde opdracht‘Wandelen zonder vallen’vanAstrid Stockman. Kies als organisatie een route in de buurt en verzamel alle succes- en knelpunten die je op de wandeling tegenkomt. Klik hier voor meer informatie.

o    Opdracht 4 – Zet je beste schoentje voor: Houden jullie van creatieve opdrachten? Dan zijn jullie zeker te vinden voor de opdrachtZet je beste schoentje voor’vanSteven Goegebeur.Maak een zo lang mogelijke slinger van verschillende valveilige schoenen, neem een foto en stuur deze door. Klik hier voor meer informatie.

Wens je de campagneaffiches en/ of ander sensibilisatiemateriaal te bestellen voor jouw organisatie? Check de webshopvan Logo Oost-Brabant!

Meerinformatie of inspiratienodig over de Week van de Valpreventie 2021?   

Neem een kijkje op onze website of www.valpreventie.be.  

Gezonde groet,

ELISE JANSSENS

Medisch Milieukundige

Projectmedewerker